Tuesday, May 26, 2015

Ko je sve na SOROŠEVOM platnom spisku u Makedoniji? (When Everything Is In Soros' Payroll In Macedonia?)

NOTE: THIS ARTICLE WAS TRANSLATED INTO SERBIAN BY INTERMAGAZIN.RS. The original English version can be found here.

Brandon Turbeville

Tenzije između SAD i Rusije rastu sve više, povodom Ukrajine, BRICS-a, sankcija i opkoljavanja od strane NATO-a, a najnovija meta angloameričke destabilizacione kampanje jeste Makedonija.

Soros map 359
image source
Džordž Soros, NATO i elementi Obojene revolucije će se postarati da uništi makedonsku vlast i osigura propast makedonskog naroda uvođenjem zapadne demokratije.

Džordž Soros je najpoznatiji po tome što je finansirao takozvanu „Buldožer revoluciju“ u Srbiji, kojom je svrgnut predsednik Slobodan Milošević 2000. godine, zatim po finansiranju „Revolucije ruža“ u Gruziji 2003. godine, finansiranju islamskog pokreta u Turskoj, ali i pokreta Okupiraj Vol Strit u SAD, a svaki od ovih događaja je doneo samo bedu i siromaštvo, opravdavajući delovanje policije protiv građana.

Takođe, Džordž Soros ima umešane prste u društvene nemire koji se trenutno odvijaju u SAD od Floride, preko Fergusona do Baltimora.

Soros svoje delovanje sakriva iza „levičarskih“ nevladinih organizacija, koje su u stvari revolucionarne organizacije osmišljene da prate političku agendu, da uvode marionetske režime i služe angloameričkoj oligarhiji.

Njegova poznata organizacija po imenu Open Socety Institute (OSI) je veoma aktivna u Makedoniji i deluje sa mnoštvom drugih „građanskih organizacija“, opkoljavajući Makedoniju sa svih strana.

OSI u Makedoniji deluje već skoro 20 godina, na čelu sa Vladimirom Milcinom, bivšim policijskim doslušnikom iz vremena komunizma. Milcin je bio ključan za ocrnjivanje glumca i disidenta Rista Siskova.


Pored OSI, u Makedoniji deluju još i MoveOn.org, Media Matters, Centar za američki progres itd.

Takođe, treba istaći da su makedonski mediji poput Telma i 24 Vesti veliki pobornici antivladinih protesta. Obe ove medijske kuće finansira Soros.
Zaista, čak je i opozicioni lider Zoran Zaev Sorosov plaćenik koji je povezan sa CIA-om. Čitava njegova stranka Socijaldemokratske unije Makedonije (SDSM) predstavlja Sorosovog plaćenika.

Navodi se da stranka SDSM dobija velike količine novca od Nacionalnog demokratskog instituta (NDI), Nacionalnog pokreta za demokratiju (NED), OSI-a i ostalih kako sprovela revoluciju protiv VMRO-DPMNE stranke Nikole Gruevskog. Takođe, poznato je da OSI dobija velike količine novca iz SAD.

Navodi se i da je pomoćnica sekretara za evropske i evroazijske poslove, Viktorija Nuland, optužena kao saučesnik Zaeva i njegove stranke od strane makedonske obaveštajne službe. Nulandova i njeni zaverenici očigledno žele da isceniraju još jedan prevrat sličnom onom u Kijevu, ali nisu računali na agilnost makedonske policije, koja je u racijama u Skoplju i Velesu konfiskovala 5 laptopova, 3 računara, 19 mobilnih telefona, 100 CD-ova i DVD-a, 17 hard diskova i 9 štednih knjižica koje pripadaju nevladinim Sorosovim organizacijama. Takođe se navodi da su bankarski računi zaverenika puni novca koji je poslala CIA.

Upotreba društvenih medija takođe nije strana. Organizatori obojenih revolucija su ih koristili u Ukrajini, Tunisu, Egiptu, Gruziji, Kirgistanu, pa čak i Iranu.

Mnogi mediji su pomenuli učešće organizacije Canvas u makedonskim protestima.

Kako navodi Macedonia Online:

„Članovi Canvas-a nikad više neće moći da uđu u Rusiju, ali su zato dobrodošli u makedonskoj prestonici. OSI i CIA su unajmili Canvas da deluje u Makedoniji. Canvas je obećao makedonskim studentima da će dve najbolje ideje za protest nagraditi sa po 1.500 dolara“.

Inače Ujedinjeni Arapski Emirati su imenovali Canvas kao jedinu nemuslimansku terorističku organizaciju u rangu Al Kaide.

Canvas je postao zloglasan prilikom svrgavanja Miloševića, a kasnije je ponovo unajmljen u Gruziji, Moldaviji, na Maldivima, u Libanu, Egiptu, Ukrajini itd.

Canvas je takođe umešan u smrt ruskog opozicionara Njemcova, a cilj je bio stvaranje destabilizacije i internog konflikta. Međutim, Rusi su prozreli ovaj napad.

Nemiri koji se trenutno odvijaju u Makedoniji i izvode na desetine hiljada Makedonaca na ulice jesu rezultat uspostavljanja zapadnjačke Obojene revolucije s ciljem destabilizacije i zbacivanja makedonske vlasti, koja je želela da sarađuje sa Rusijom i izgradi Balkanski tok kroz svoju državu.

Ova Obojena revolucija, koju su organizovali zapadne vlasti, NATO i Sorosove nevladine organizacije, ima za cilj da ukloni bilo kakvu prednost koju Rusija ima nad SAD i da potpomogne širenju svetske hegemonije.

Moramo podržati makedonski narod u borbi protiv revolucije!

Brandon Turbeville (Activist Post)

(Webtribune.rs)

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.